Sprehodi in izleti

Izlet na Kamnovc

Marijino znamenje na Kamnovcu, ki je zgrajeno iz kamnov, izkopanih med obnovo bližnjega vinograda. Je priljubljena pohodniška točka, ki nudi prijeten počitek na klopci z razgledom po celotni Vipavski dolini, vse do Julijskih Alp. Oddaljenost 30 min iz Tabra.

Šentanela

Zgodovinski viri nam le delno razkrivajo njeno zgodbo, zato ostaja Šentanela  skrivnostna stavba v obliki stolpiča nad oljčnimi nasadi z zvončkom želja.  Oddaljenost 5 min iz Tabra.

Rihemberk-Dornberg pot dveh gradov

Pot nas vodi skozi vinograde in kostanjev gozd, z lepimi razgledi na Vipavsko dolino in zahodne Julijce. Na pol poti stoji pravljična vasica Pedrovo. Konec poti na danes največjem gradu na Goriškem – Rihemberk. Približno 2 – 2.5h.

Druge aktivnosti

OnNose Adventures

Agencija, ki nudi športna doživetja na prostem, da spoznate Vipavsko dolino in sever Primorske na nekoliko drugačen način in istočasno dobite izkušnjo, ki bo v vas odmevala še dolgo. Preberi več…

Geocaching

to je avanturistično-raziskovalna igra lovljenja zakladov. Igrajo jo po vsem svetu tako imenovani “geolovci” z GPS napravami ali mobiteli, ki imajo vgrajen GPS. Nekaj zakladov je skritih tudi v okolici Tabra.

Ultratrail

Tabor je točka na najdaljši trasi ultramaratona, ki poteka okoli Vipavske doline – na 160 km dolgi progi Ultratraila…